29
Сря, Май
25 Нови статии

40 ° C (-elsius)

Други статии и материали
Typography

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

От ясно, по-ясно. Какво правим софиянци при горещини, трайно надвишаващи горния праг?

  1. Търсим и довеждаме до София вода, много вода. Подновяваме спешно работите по Рилската каскада, прекъснати от Дончо Конакчиев, за когото „... българската връзка “ИЗТОК-ЗАПАД е маловажна; важната е връзката СЕВЕР-ЮГ.“ Поради това странно степенуване (Гърция била по-важна от СМакедония?) на важностите БСП-правителството подари за цели 35 години (максималният законов срок на концесиите) водите на р. Места на Гърция. Време е да си ги приберем и чрез Искъра да ги доведем в София. С малко чакане -

остават още десетина години до края на концесията.

  1. Оползотворяване на прокопаното и все още незастроено трасе (сгл. идеята на легендарния кмет Иван Иванов) на т. нар. Плавателен канал на кота + 600 м. С негова помощ ще можем трайно да Оводним (+ евнт. ОТводним) двете градски реки(-чки).
  2. Създаване н условия за възникване на т.нар. Градски бриз по идея на аеролога-главпроектец Димитър Бакалов. Бризът е постоянен въздушен поток от високата Витоша през градския център в посока на север към искърското дефиле. За да заработи този механизъм е нужно обаче да се създаде голяма водна повърхнина на север от града. Там са вече налице некултивираните изкопни ями за добив на инертни материали.

Нищо изненадващо – утрещният ни проблем е предугаден и над решението му вече са работили нашите общественици+градоустроители.

Поръчай онлайн бр.3 2024