18
Пет, Сеп
23 New Articles

В края на юли 2020 САЩ изнесоха някои подробности във връзка с изтеглянето на част от американските войски, разположени в Германия. Страната ще напуснат 11,9 хил. военни, с което общият брой на американските военнослужещи там ще намалее до 24 хиляди.

Непосредствено след победата на Тръмп на президентските избори през ноември 2016 американският анализатор Брюс Ганьон (координатор на Глобалната мрежа срещу оръжията и ядрената енергия в космоса) публикува доклад, озаглавен "Подготовката за война с Русия и Китай: глобалната доминация на Америка зависи от нейните космически технологии", в който за лансира тезата, че под формата на "износ на сигурност" САЩ ще се опитат с помощта на своята т.нар. глобална система за противоракетна отбрана (ПРО) да обкръжат Русия и Китай.

Красимир Богданов е роден през 1974 във Враца. Завършил е строителния техникум и ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, с квалификация магистър по история. От 2001 е учител във врачанското СОУ “Христо Ботев”. През 2003-2007 е общински съветник в Криводол. През 2007-2011 е заместник-председател в Общинския съвет на Враца и член на комисиите по образование, култура, културно-историческо наследство и вероизповедания в местния парламент. Областен председател на ВМРО. От 2011 е заместник-кмет на Община Враца по образование, култура, спорт и туризъм.
Народен представител н 43-тото и 44-тото Народно събрание от групата на Обединени патриоти.

Предизвикателствата на глобалния пазар, зелената сделка на Евопейската комисия, състоянието на пътната безопасност и пандемията от Covid -19, определят необходимостта от трансформация на транспортната услуга, за да съответства тя на съвременните стандарти за мобилност, икономичност, безопасност и екологичност.

Според агенция Bloomberg, въпреки че един от кандидатите за поста на Меркел (както и за лидерския пост в нейната партия ХДС) Фридрих Мерц се обяви за прекратяване изграждането на газопровода "Северен поток 2", управляващата в Германия коалиция между ХДС/ХСС и Социалдемократическата партия поне засега отказва да застане зад него.

Бедността е състояние, при което хората са лишени от възможността да удовлетворят основните си нужди, поради липса на парични средства. Тя се наблюдава във всички човешки общества от зората на първите цивилизации до днес, като борбата срещу този феномен е също толкова древна. Според историческите източници, дори едни от най-известните владетели от античността, като Гай Юлий Цезар и Октавиан Август, са отделяли значителна част от времето си за разработване на мащабни проекти, целящи разрешаването на проблемите, причинени от крайната бедност, и са полагали немалки усилия, за да се борят с нея.

Какви ще са вредите за ЕС от "Брекзит без сделка"

В началото на август 2020 министърът на британския кабинет, който отговаря за хода на преговорите с ЕС за "Брекзит", Майкъл Гоув, обяви, че в диалога с Брюксел е постигнат известен прогрес, което пък му даде основания да прогнозира, че двете страни все пак ще подпишат Споразумение за свободна търговия.

Още статии ...