27
Пон, Май
25 New Articles

"Залезът на атлантизма" представлява красива формула, често използвана за описанието на сегашните процеси в рамките на западния свят.

Ричард Булиет е сред най-известните американски експерти по проблемите на ислямския свят. Той е роден през 1940 в Рокфорд, щат Илинойс. Завършва Харвардския университет, където получава и докторската си степен през 1967.

През последните десетилетия мозъчните тръстове са водещи както във формирането на идейните основи на външната политика на отделни държави, така и при регулирането, насочването и изменението на глобалните политически процеси.

Човек е затруднен от срещата лице в лице с конспирация толкова чудовищна, че не може да повярва, че тя съществува. Американският ум просто не е стигнал до осъзнаването на злото, привнесено в нашата среда. Той отхвърля дори предположението, че човешките същества биха могли да изповядват философия, която в крайна сметка трябва да унищожи всичко, което е добро и достойно.

Едгар Хувър, 1956

Седмата Среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай (т.нар. Инициатива „16+1”), провела се в София през юли 2018, за пореден път привлече вниманието на бизнеса и обществото в региона към възможността за реализацията на мащабни инфраструктурни обекти с китайско финансиране, в рамките  на впечатляващия суперпроект „Един пояс, един път” (EПЕП), чиято предполагаема стойност е около един трилион долара и който беще лансиран за първи път при посещението на президента Си Дзинпин в Казахстан през 2013.

Още статии ...